Skip to main content
Top

18-01-2016 | Nieuws

Koning Willem-Alexander steekt thuiszorg hart onder de riem

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Koning Willem-Alexander heeft in een toespraak de professionals in de thuiszorg bedankt voor hun inzet. Hij deed dat tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het Paleis op de Dam.

In zijn toespraak zei koning Willem Alexander: “Veel mensen maken zich zorgen over de impact van de veranderingen op hun dagelijks leven. Wij weten hoeveel verantwoordelijkheid er op Uw schouders als professionals in de thuiszorg rust. We weten ook wat er van mensen zelf wordt gevraagd. Een derde van de Nederlanders verleent mantelzorg. Zeshonderdduizend mensen doen dat heel intensief, meer dan acht uur per week. Ik heb grote waardering voor uw inzet om óók de mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. Samen doet u het uiterste om de meest kwetsbare mensen de zorg te geven die ze nodig hebben om zich echt 'thuis' te voelen.”

Uitgenodigd

Een aantal vertegenwoordigers van de thuiszorg waren op de receptie uitgenodigd. Zoals Gia Wallinga, rayon manager bij Icare in Zwolle en omgeving en voorzitter van V&VN Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid. Zij was dinsdag 12 januari samen met acht andere wijkverpleegkundigen aanwezig bij de traditionele nieuwjaarsontvangst in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Het thema dit jaar was thuiszorg.

Bron: V&VN

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.