Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Column | Uitgave 2/2013

Denkbeeld 2/2013

Komt een dokter bij de patiënt…

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2013
Auteur:
Birgitte Schoenmakers
Ukent ze wel, mijnheer en mevrouw Vandeuren, Anna en Dirk. De ene dag zie je beiden in een lang wit gewaad, getooid met amuletten en kralen, de volgende dag hebben ze de gebloemde overtrek van het bankstel aangetrokken. Hij verzamelt oude muziekinstrumenten en etiketten van rode wijn — na eerst vol overgave de flessen te hebben geleegd. Zij verwerkt droogbloemen in buitenissige kunstwerken. Het huis waarin ze wonen is door de buurtkinderen (inclusief de mijne) opgeblazen tot een mix van Zweinstein en Villa Kakelbont. Excentriek dat zijn Anna en Dirk misschien, maar niet wereldvreemd. ‘Prettig gestoord’ zou je in het noordelijke deel van de Lage Landen zeggen, ‘een hoek af’ volgens de Vlamingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Denkbeeld 2/2013 Naar de uitgave

In De Etalage

Brief aan mezelf