Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Onder de loep | Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016

Klachten tellen is niet genoeg

Een andere kijk op geheugenproblemen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2016
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

Voor veel mensen op leeftijd is vergeetachtigheid een bron van zorg. Alzheimer Nederland is behulpzaam met een vragenlijst die informeert naar tal van situaties die kunnen wijzen op een geheugenprobleem of een ander cognitief probleem (zoals ondoordacht handelen of moeilijk beslissingen kunnen nemen). Hoe meer problemen iemand op een vragenlijst aankruist, hoe groter de kans dat bij nader onderzoek een geheugenstoornis gevonden wordt. Of sterker nog, een vorm van dementie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016 Naar de uitgave

Doordenker

Waartoe!

Ontmoeting

Odette