Skip to main content
main-content
Top

06-08-2015 | Kinderen | Nieuws

Sociaal-emotionele levenslessen van groot belang voor ontwikkeling kind

Het is van groot belang om peuters sociaal-emotionele vaardigheden bij te brengen, dat is namelijk van net zo'n groot belang als hun cognitieve vaardigheden. Peuters boeken dan namelijk op latere leeftijd meer succes, meldt Vakblad Vroeg.

Onderzoekers van de Penn State University en Duke University volgden ruim twintig jaar lang 800 kinderen. De kinderen die op peuterleeftijd al konden delen met anderen, behulpzaam waren en goed luisterden, hadden een grotere kans op een universitaire opleiding te volgen. Daarnaast was de kans groter dat zij voor hun 25e al een fulltime baan hadden. Wie als peuter minder sociaal was, had een kleinere kans om te slagen op de middelbare school. Ook kwamen deze mensen vaker in aanraking met justitie en waren meer vatbaar voor drank- en drugsmisbruik.

Volgens de onderzoekers is hiermee het belang van sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen aangetoond.

Bron: Nationale Zorggids
Beeld: iStock

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten