Skip to main content
Top

18-09-2015 | Kinderen | Nieuws

Meer sportblessures bij kinderen en jongeren

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Het aantal sportblessures is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dat blijkt uit het Trendrapport Bewegen en Gezondheid 2000-2014, dat minister Schippers 17 september naar de Kamer stuurde. Vooral kinderen en jongeren raken vaker geblesseerd.

Een van de mogelijke redenen dat kinderen en jongeren meer blessures opliepen is dat ze de afgelopen jaren minder zijn gaan bewegen, en daardoor minder fit zijn. Vorig jaar was 530 miljoen euro gemoeid met de sportblessures.

Volwassenen bewegen meer

Volwassenen zijn juist meer gaan bewegen, blijkt uit het rapport. In de afgelopen 15 jaar is er een sterke groei te zien van het aantal volwassenen dat voldoende beweegt volgens de beweegnorm. Volgens die norm moet een volwassene per dag een half uur matig tot intensief bewegen. In 2000 deed ruim de helft van de volwassenen dat, en nu is dat driekwart.

Ook onvoldoende bewegen brengt hoge medische kosten met zich mee. Een aantal ziekten die hiermee in verband kunnen worden gebracht, zoals diabetes en hart- en vaatziekten, kosten 793 miljoen euro per jaar.

Bron: RTL Nieuws
Beeld: PicScout

Tip

Boeken

Verder lezen over onderzoek en behandeling van sportblessures:

E-learningmodules

Meer over onderzoek en behandeling van klachten in de nek- en schouderregio:

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.


Gerelateerde thema‘s