Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2003 | Klinische les | Uitgave 6/2003

Huisarts en wetenschap 6/2003

Kinderen van chronisch zieke ouders: verborgen zorgen!

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 6/2003
Auteurs:
drs. Martin Lintel Hekkert, Annet van Genderen
Belangrijke opmerkingen
Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW), Postbus 19152, 3501 DD Utrecht: drs. Martin te Lintel Hekkert, projectmedewerker; Annet van Genderen, huisarts, Utrecht.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Te Lintel Hekkert M, Van Genderen A. Kinderen van chronisch zieke ouders: verborgen zorgen! Huisarts Wet 2003;46(6):312-5.
Huisartsen die geconfronteerd worden met gezinnen waarvan één van de ouders een chronische ziekte heeft, zien de kinderen niet altijd als bron van zorg. Enerzijds hebben zij de handen vol aan de zieke ouder, anderzijds is niet altijd duidelijk of kinderen hieronder lijden. Dat komt onder meer omdat de signalen die kinderen uitzenden subtiel en weinig opvallend zijn. Het in kaart brengen van draagkracht en draaglast vraagt een geringe inspanning en maakt duidelijk of kinderen overbelast worden.
Bovendien kan veel ellende op latere leeftijd worden voorkomen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2003

Huisarts en wetenschap 6/2003 Naar de uitgave

In de praktijk

Wildplassers

NHG-Wetenschapsdag

Begeleiding en advisering

NHG-Wetenschapsdag

Voordrachten door haio's