Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2012 | Uitgave 3/2012

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3/2012

Kinderen met obesitas in de huisartsenpraktijk

Een online onderzoek onder huisartsen

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 3/2012
Auteurs:
MSc Winifred Paulis, Ardjan de Jong, Hans van der Wouden, Mariëlle van Avendonk, Froukje Boukes
Doel: Inventariseren van kennis, opvattingen en werkwijze van huisartsen ten aanzien van kinderen met obesitas. Methode: Online vragenlijst aan huisartsen, met 25 vragen over kennis, attitude, gedrag en barrières ten aanzien van kinderen met obesitas. Resultaten: 333 huisartsen vulden de vragenlijst in. Het diagnosticeren van obesitas wordt meer als een taak van de JGZ-arts gezien dan van de huisarts.Weinig huisartsen bepalen de BMI van een kind en vergelijken deze met normwaarden. Veel huisartsen hebben moeite om obesitas ter sprake te brengen. Wanneer een kind met obesitas voor een andere klacht op het spreekuur komt, brengen ze het overgewicht niet altijd ter sprake. Ze vinden zichzelf niet competent in de behandeling van deze kinderen en geven aan behoefte te hebben aan scholing. Conclusie: Huisartsen ervaren barrières in het diagnosticeren en behandelen van kinderen met obesitas.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2012

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 3/2012 Naar de uitgave