Skip to main content
main-content
Top

01-09-2014 | Nieuws

Kinderen maken snellere gebitsontwikkeling door

In de afgelopen 40 jaar is de gebitsontwikkeling van kinderen veranderd. Dat blijkt uit onderzoek van Generation R. De tandheelkundige ontwikkeling van Generation R deelnemers is vergeleken met kinderen die eerder deelnamen aan studies in Amsterdam en Nijmegen. Uit dit onderzoek blijkt dat kinderen geboren in 2003 een snellere gebitsontwikkeling doormaken dan kinderen die 40 jaar geleden zijn geboren.

Onderzoek

In Focus 9 kijkt Generation R naar de gebitsontwikkeling van 9-10 jaar oude kinderen. Tijdens het bezoek aan het onderzoekcentrum worden twee soorten tandheelkundige beelden gemaakt. Deze beelden van het gezicht en de tanden worden gecombineerd met factoren van moeder tijdens de zwangerschap. Tijdens eerdere dataverzameling heeft Generation R onder andere gekeken naar de voeding en sociaal demografische kenmerken (leeftijd, nationaliteit, etc.).

Vroeger naar orthodontist

Indien zich tand- en kaakstoornissen voordoen, zullen kinderen hierdoor al vroeger naar een orthodontist moeten. De ontwikkeling van het gebit is een complex proces dat loopt van de 3e week van de zwangerschap tot het kind volwassen is.

 

Bron: JGZ Captise, Generation R

 

Meer lezen >>

Gebitsontwikkeling van de mens

Interceptieve orthodontie, uit: Het tandheelkundig jaar 2014

 

=> BSL Tandarts Totaal

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.