Skip to main content
main-content
Top

Over dit boek

Zorggericht Kind- en kraamzorg.

Inhoudsopgave

Voorwerk

Casus 1 Carima Marout met een afwijkende ligging

Samenvatting
Carima Marout is 23 jaar en bijna een jaar getrouwd met Abduhl. Carima is pas een jaar in Nederland en woont met Abduhl bij haar schoonouders en schoonzuster in een kleine eengezinswoning. Carima spreekt bijna geen woord Nederlands en is erg verlegen. Abduhl is in Nederland geboren en werkt als conciërge bij een scholengemeenschap. Abduhl en Carima staan ingeschreven voor een eigen woning maar het kan nog wel enige tijd duren voor zij die krijgen toegewezen.
Nicolien van Halem

Casus 2 Samuel Bader, een kind met astma

Samenvatting
Samuel is een wat mollige jongen van elf jaar. Hij heeft twee oudere broers van dertien en vijftien jaar en nog een zusje van vijf jaar. Zijn vader werkt in de bouw en zijn moeder is huisvrouw. Samuel zit in groep 7 van de basisschool en kan daar goed meekomen. Het gezin is een half jaar geleden vanuit een nieuwbouwwijk verhuisd naar een oudere, vrijstaande woning, waar de vader van Samuel nog het nodige aan moet verbeteren en verbouwen.
Nicolien van Halem

Casus 3 Flora de Wit met otitis media

Samenvatting
Flora de Wit is de tweede dochter uit een gezin dat bestaat uit vier mensen. Vader Herman werkt als vertegenwoordiger in medische instrumenten, moeder Meike heeft naast haar taak als moeder en huisvrouw in de avonduren een baan als ziekenverzorgende. Flora heeft een ouder zusje, Wendy, van drie jaar.
Nicolien van Halem

Casus 4 je eigen casus

Samenvatting
Deze laatste casus van dit werkboek is een casus die je zelf kiest vanuit je stage- of praktijkervaring. Je kiest een zorgvrager die je zelf in zorg hebt in de differentiatiefase en maakt hiervan een casus. Hiervoor heb je veel gegevens over de zorg nodig. Ook wordt van je gevraagd een redelijk volledig beeld te geven van een zwangere, een barende of een kraamvrouw, een pasgeborene, een kind of jeugdige zorgvrager. Dat betekent dat de zorgvrager die je kiest al enige tijd in beeld moet hebben. Het is dus van belang op tijd een keus te maken!
Nicolien van Halem

Nawerk

Meer informatie