Skip to main content
main-content
Top

15-02-2016 | Nieuws

Kijktip: ADHD epidemie?

14 februari 2016 vond de Monitor uitzending ADHD-epidemie plaats. In de afgelopen tien jaar is het gebruik van ADHD-medicatie verviervoudigd. In Nederland slikken momenteel ruim 250 duizend mensen pillen tegen hyperactiviteit, impulsiviteit of een korte aandachtspanne. Is deze toename medisch gerechtvaardigd of zijn we doorgedraaid in het vaststellen van ADHD?

In deze uitzending wordt gekeken naar het gebruik door kinderen. Leraren, ouders en artsen geven hun mening over het medicijn, voor- en tegenstanders.

Op welke leeftijd wordt het voorgeschreven en hoe lang wordt het gebruikt? Wanneer krijg je het medicijn en welke medische conclusies moeten dan worden getrokken? En als het gebruik zo groot is, wordt er goed toezicht gehouden?

Enkele tipgevers, waaronder ouders, geven aan dat ze soms moeite hebben met hoe snel er door leraren wordt doorverwezen naar de huisarts of psycholoog. Een druk kind heeft als snel ADHD. Hoe kan dat? En hoe snel wordt op medisch gebied dan ook de conclusie getrokken?

Bekijk hier de uitzending van 14 februari 2016 De Monitor: ADHD-epidemie? (KRO/NCRV) >>

Gerelateerd

Aanbevolen

2009 | hbo | Boek

Leven met ADHD

OmschrijvingTot voor kort werd ADHD voornamelijk als een aandoening bij kinderen beschouwd. Ook volwassenen kampen met ADHD. Het is een stoornis waarmee je geboren wordt, dat niet zomaar overgaat bij het ouder worden. ADHD kenmerkt zich door aandacht