Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2020 | Uitgave 8/2020

Biologie als uitgangspunt
Tandartspraktijk 8/2020

Keramische implantaten

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2020
Auteur:
Ronald Muts
Belangrijke opmerkingen
Ronald Muts (ACTA, 1984) is tandarts bij MP3 Tandartsen in Apeldoorn. Hij is bij de Swiss BioHealth Clinic in Kreuzlingen opgeleid tot ‘Specialist keramische implantaten en biologische tandheelkunde’. Deze opleiding is erkend door de ISMI en de IAOCI.

Samenvatting

Het gebruik van keramische implantaten is vanaf de introductie binnen de tandheelkundige beroepsgroep met enige scepsis ontvangen. Fractuurgevoeligheid en het ontbreken van een tweedelige constructie werden als belangrijke nadelen gezien van keramiek als implantaatmateriaal. Hoe is het inmiddels gesteld met de ontwikkeling van keramiek in de implantologie en zijn de aanvankelijke nadelen in positieve zin veranderd? Aan de hand van een praktijkcasus worden de mogelijkheden van hedendaagse zirkoonoxide-toepassingen in de implantologie getoond.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2020

Tandartspraktijk 8/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Tandarts in de praktijk

Sportieve tandarts

OriginalPaper

Rubberdamned