Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Uitgave 10/2019

Out of the box (41)
Tandartspraktijk 10/2019

Keramiek in optima forma

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2019
Auteurs:
Riemer Vochteloo, Stephan van der Made
Belangrijke opmerkingen
Riemer Vochteloo (UMC Groningen, 2007) is werkzaam in de algemene praktijk bij Buijs Tandartsen in Groningen. Daarnaast is hij als klinisch docent verbonden aan het UMCG-CTM.
Stephan van der Made is tandtechnicus gespecialiseerd in volledig keramisch werk (lithiumdisilicaat), volledige rehabilitaties en bijzondere tandheelkunde en eigenaar van Kwalident Dental Studio en van cursuscentrum CUSP.

Samenvatting

De patiënt in deze casus draagt al jarenlang een partiële plaatprothese om de missende 11 en 21 te vervangen. Bij het peilen van haar wens of zij hiermee tevreden is antwoordt zij bevestigend. Toch begin ik een gesprek over alternatieven voor het plaatje, omdat ik vind dat patiënten optimaal geïnformeerd moeten worden over hun gebit. Pas jaren later komt zij op dit gesprek terug en geeft aan dat zij toch van het plaatje af wil. Uiteindelijk wordt in nauwe samenwerking met het tandtechnisch laboratorium gekozen voor het maken van een etsbrug. Door de toenemende ervaring met lithiumdisilicaat durfden we een 4-delige etsbrug van dit materiaal te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Tandartspraktijk 10/2019 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

De injectiespuit

Tandarts in de praktijk

Net als in de film

Nieuws

Nieuws