Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Kennistoets Antwoorden | Uitgave 6/2014

Huisarts en wetenschap 6/2014

Kennistoets: Antwoorden

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 6/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Smeets JGE, Grooten SJJ, Bruinsma M, Jaspar AHJ, Kertzman MGM. NHG-Standaard Acne. www.nhg.org.

Samenvatting

Indien bij de natte vorm van maculadegeneratie de neovascularisatie zich onder de fovea bevindt, zijn de behandelmogelijkheden bij leeftijdsgebonden maculadegeneratie beperkt tot thermische laser fotocoagulatie, fotodynamische behandeling met verteporfine en de intravitreale toediening van angiogeneseremmers, die specifiek op VEGF (vasculaire endotheliale groeifactor) inwerken. Voor de droge vorm van maculadegeneratie bestaat geen behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Huisarts en wetenschap 6/2014 Naar de uitgave