Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Uit de praktijk | Uitgave 2/2019

TPO - De Praktijk 2/2019

Keer diabetes type 2 om het werkt

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Karine Hoenderdos, Laura van Dam
Belangrijke opmerkingen
Karine Hoenderdos Diëtist en journalist
Laura van Dam Coördinator zorgrelaties, Voeding Leeft

Samenvatting

De behandeling van patiënten met diabetes type 2 kan frustrerend zijn, niet alleen voor de patiënt maar ook voor de praktijkondersteuner als de patiënt uiteindelijk insuline moet gaan gebruiken. De juiste voeding, beweging, ontspanning en slaap kunnen ervoor zorgen dat patiënten met diabetes type 2 minder medicatie hoeven te gebruiken en een betere gezondheid krijgen. Dat is het principe achter ‘Keer Diabetes2 Om’: een leefstijlinterventie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

TPO - De Praktijk 2/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Gezond leven