Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2020 | Wetten en Regels | Uitgave 4/2020

Vakblad Sociaal Werk 4/2020

Kanttekeningen bij het wetsvoorstel ‘Aanpak meervoudige problematiek sociaal domein’

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2020
Auteur:
Lennie Haarsma
Belangrijke opmerkingen
Lennie Haarsma is opgeleid als maatschappelijk werker en jurist, en werkt als trainer, coach en adviseur in jeugdzorg, onderwijs, zorg en welzijn, zie www.​haarvanhaarsma.​nl

Samenvatting

Een snellere en meer gecoördineerde, integrale hulp voor kwetsbare mensen met gestapelde problemen. Dat is het doel van het wetsvoorstel Aanpak meervoudige problematiek sociaal domein (Wams). Een belangrijk knelpunt bij dit wetsvoorstel heeft te maken met de onduidelijke rol van de ambtenaar en de hulpverlener in het sociaal domein. Een ander knelpunt om de meervoudige problematiek aan te pakken is de gegevensuitwisseling in het sociaal domein. In deze bijdrage wordt de aanleiding van het wetsvoorstel toegelicht en wordt expliciet stilgestaan bij de knelpunten die dat met zich meebrengt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2020

Vakblad Sociaal Werk 4/2020 Naar de uitgave

Redactioneel

Na de lockdown