Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2008 | Opinie | Uitgave 7/2008

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2008

Kanker, werkhervatting en de bedrijfsarts

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 7/2008
Auteur:
J. H. A. M. Verbeek
Belangrijke opmerkingen
Dr. J.H.A.M. Verbeek is bedrijfsarts en universitair hoofddocent bedrijfsgezondheidszorg bij het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid, Academisch Medisch Centrum te Amsterdam en is tevens verbonden aan het Finnish Institute of Occupational Health, Knowledge Transfer Team, Kuopio, Finland.

Samenvatting

Werkhervatting is voor veel kankerpatiënten een lastig probleem waarbij het niet altijd duidelijk is wat de rol van de bedrijfsarts is. In het kort worden achtereenvolgens besproken de historische achtergronden, de problemen die kankerpatiënten na behandeling ondervinden, de kennis die we over werkhervatting hebben en het handelen van de bedrijfsarts in Nederland bij deze patiënten. Geconcludeerd wordt dat de behandelaar meer bij werkhervatting moet worden betrokken en dat een richtlijn een belangrijke impuls kan zijn voor betere begeleiding van kankerpatiënten bij werkhervatting.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2008

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 7/2008 Naar de uitgave

Voor de praktijk

Kanker door het werk?

TBV in outline

TBV in outline