Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2011 | Spectrum | Uitgave 2/2011

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2011

Kan iedereen langer doorwerken?

Tijdschrift:
Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2011
Auteur:
Dr. Nancy Hoeymans
Belangrijke opmerkingen
RIVM, Bilthoven
De levensverwachting stijgt. Dat betekent dat de arbeidsparticipatie omhoog moet én omhoog kan. Nederlanders moeten langer doorwerken om zo de kosten voor pensioenen en AOW betaalbaar te houden. Ze kunnen bovendien langer doorwerken, juist omdat ze langer leven. Beleidsmaatregelen zijn er dan ook op gericht om enerzijds de arbeidparticipatie onder oudere werknemers te stimuleren en anderzijds de pensioenleeftijd te verhogen. Deze maatregelen bieden niet alleen soelaas aan de betaalbaarheid van de AOW en de te verwachten tekorten op de arbeidsmarkt, zij zijn ook goed voor mensen zelf. Ook voor ouderen. Maar klopt deze redenering wel? Deze bijdrage is gericht op de vraag in hoeverre het verdedigbaar is om de pensioenleeftijd inderdaad te koppelen aan de toename in de levensverwachting en de rol van chronische ziekten en gezondheid hierbij.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2011 Naar de uitgave