Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Kan een patiënt een röntgenfoto eisen als er klinisch geen redenen zijn aan die eis te voldoen?

Auteur : E.W.M. Meulemans

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst heeft de wetgever het uitgangspunt vastgelegd dat de hulpverlener bij zijn werkzaamheden de zorg van een goed hulpverlener in acht moet nemen en daarbij moet handelen in overeenstemming met de op hem rustende verantwoordelijkheid die voortvloeit uit de voor hulpverleners geldende professionele standaard. Vooral het laatste gedeelte van dit voorschrift is door de wetgever toegevoegd om aan te geven dat de hulpverlener een zelfstandige professionele positie inneemt in de relatie tot de patiënt.
Literatuur
go back to reference Leenen HJJ, Gevers JKM. Handboek Gezondheidsrecht deel 1, Rechten van mensen in de gezondheidszorg. 4e ed. Houten/Diegem: Bohn Stafleu van Loghum, 2000. Leenen HJJ, Gevers JKM. Handboek Gezondheidsrecht deel 1, Rechten van mensen in de gezondheidszorg. 4e ed. Houten/Diegem: Bohn Stafleu van Loghum, 2000.
go back to reference Sluijters B, Biesaart MCIH. De Geneeskundige Behandelingsovereenkomst na invoering van de WGBO. 1e ed. Zwolle: WEJ.Tjeenk Willink, 1995 en Tijdschr Gezondheidsrecht 1995; 60: 513-17. Sluijters B, Biesaart MCIH. De Geneeskundige Behandelingsovereenkomst na invoering van de WGBO. 1e ed. Zwolle: WEJ.Tjeenk Willink, 1995 en Tijdschr Gezondheidsrecht 1995; 60: 513-17.
Metagegevens
Titel
Kan een patiënt een röntgenfoto eisen als er klinisch geen redenen zijn aan die eis te voldoen?
Auteur
E.W.M. Meulemans
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_793