Skip to main content
main-content
Top

03-05-2011 | Nieuws

Kabinet behoudt belofte: 12.000 zorgverleners

Na de financiële tegenvaller op de begroting had de Tweede Kamer zorgen dat de extra middelen van 860 miljoen voor andere doeleinden worden ingezet. De minister heeft in het debat ' klip-en-klaar' aangegeven dat dit niet het geval is. De extra financiële middelen worden ingezet voor extra personeel.

Aanleiding voor het debat was een uitspraak van minister Schippers in het programma RTL-Z. Daar plaatste zij vraagtekens bij de haalbaarheid om 12.000 extra zorgverleners in te zetten. Tijdens het debat werd duidelijk verwoord dat de doelstelling zoals beschreven in het regeer- en gedoogakkoord overeind blijven.

Rond de praktische haalbaarheid van de doestelling heeft V&VN wel vragen. Rond 1 oktober komt het kabinet met een plan van aanpak met activiteiten die het kabinet in gang zet om 12.000 extra medewerkers in de zorg in te zetten.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.