Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Uitgave 5/2009

Tijdschrift voor Kindergeneeskunde 5/2009

Juveniele dermatomyositis

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Kindergeneeskunde > Uitgave 5/2009
Auteurs:
S. Verbeek, D. M. C. Brinkman, R. ten Cate
Belangrijke opmerkingen
Mw. drs. S. Verbeek, coassistent (thans: arts-assistent, afdeling Kindergeneeskunde, Groene Hart Ziekenhuis, Gouda), mw. dr. D.M.C. Brinkman, kinderarts reumatologie/immunologie, mw. dr. R. ten Cate, kinderarts reumatologie/immunologie, afdeling Kindergeneeskunde, LUMC, Leiden.
Correspondentieadres: Drs. S. Verbeek, Westeinde 64, 2275AG Voorburg.

Abstract

Op de polikliniek zagen wij een 7-jarige jongen, door de huisarts verwezen wegens huidafwijkingen, spierzwakte en een verhoogd creatinekinase (CK). De huidafwijkingen waren 2½ maand ervoor boven de ogen en op de wangen ontstaan en hadden zich uitgebreid naar de knokkels, de knieën en de strekzijde van de armen en onderbenen. Sinds 1½ maand was patiënt tevens wat ‘minder fel’ tijdens sporten en viel het ouders op dat hij wat trager liep. Moeder had op internet gezocht en dacht aan juveniele dermatomyositis (JDM).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor kindergeneeskunde

Het tijdschrift voor kindergeneeskunde is een zeer gedegen wetenschappelijk vakblad waarin alle ontwikkelingen op dit zeer uitgebreide medische deelgebied aan de orde komen. Het tijdschrift verschijnt zes maal per jaar, waaronder minimaal één themanummer.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Tijdschrift voor Kindergeneeskunde 5/2009 Naar de uitgave