Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Column | Uitgave 2/2013

GZ - Psychologie 2/2013

Jullie zien mij op Facebook?

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 2/2013
Auteur:
Prof. dr. Jan Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. Jan Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-psychologie

Samenvatting

Wat is een mens zonder een ideaal? Velen van ons koesteren gelukkig hoop en verwachting ten opzichte van andere mensen of organisaties. Doorgaans hebben zij het gemakkelijker en beter dan degenen die alle kaarten op zichzelf hebben gezet. Voor menigeen in Nederland is het vermogen tot idealiseren, het je identificeren met de ideale ander en daarmee het ideale zelf voeden, recentelijk ernstig op de proef gesteld en daarmee is hun psychische spankracht in dit domein onverwacht en uitgebreid getest. Een greep uit de overvloed. Hoewel we konden bedenken dat de wielersport altijd al net zoveel op chemicaliën als op spierkracht dreef, is bij de meest romantisch uitgedoste fans nu een brokje ruwe realiteit in hun sprookjeswereld geparachuteerd. Hun veerkracht is groot: ze richten zich intussen met alle hoop en verwachting op de komende, nieuwe, loepzuivere Tour de France.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

GZ - Psychologie 2/2013 Naar de uitgave

Ingezonden brief

Arbeid en ggz