Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikelen | Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013

Jongeren uit ’s Hertogenbosch vinden beter de weg naar leren en werken

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2013
Auteurs:
Theo van de Veerdonk, Pink Hilverdink
Belangrijke opmerkingen
Theo van de Veerdonk is Europees beleidsadviseur van de gemeente ’s-Hertogenbosch, afdeling Jeugd en Onderwijs. Pink Hilverdink werkt als inhoudelijk medewerker bij het Nederlands Jeugdinstituut en is met name actief in Europese samenwerking rond jeugdbeleid met de nadruk op jeugdwelzijn en participatie. Reactie? E-mail naar t.vandeveerdonk@shertogenbosch. nl of p.hilverdink@nji.nl.

Samenvatting

’s-Hertogenbosch zet al jarenlang in op een sterke regie om de toegang tot leren en werken van Bossche jongeren te verbeteren. Het gaat dan vooral over jongeren die voortijdig de school verlaten of om verschillende redenen geen werk kunnen vinden. Met scholen en bedrijven pakt de gemeente een actieve rol op weg naar een goed functionerende arbeidsmarkt.
Samenwerken in een Europese context is een belangrijk onderdeel van deze strategie. ’s-Hertogenbosch is hier in Nederland tamelijk uniek in. Waarom kiest de gemeente hiervoor? Welke samenwerking in Europa helpt de gemeente om haar regierol verder te ontwikkelen en zo de Bossche jongeren effectief te begeleiden in de toegang tot onderwijs en werk? Wat levert dat nu op?
Daarover gaat dit gesprek tussen Pink Hilverdink van het Nederlands Jeugdinstituut en Theo van de Veerdonk, Europees beleidsadviseur van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Jeugdbeleid 4/2013 Naar de uitgave

BookReview

Publicaties