Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2019 | Artikel | Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019

Jongeren, sexting en seksueel grensoverschrijdend gedrag

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 6-7/2019
Auteur:
Dr. Marijke Naezer
Sexting onder jongeren wordt nog vaak vanuit een negatieve invalshoek besproken, zowel in publieke als in wetenschappelijke discussies. De focus ligt op de gevaren en mogelijke negatieve uitkomsten, wat in de praktijk vertaald wordt in het ontmoedigen of zelfs verbieden van sexting. In dit artikel wordt betoogd dat deze negatieve benadering het probleem van online seksueel grensoverschrijdend gedrag niet oplost, maar juist verergert. Het leidt tot een inperking van de seksuele vrijheid van jongeren, opent de deuren naar victim blaming in het geval van incidenten, en faciliteert plegers. De auteur stelt daarom een alternatieve, seks-positieve benadering voor. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6-7/2019

Bijblijven 6-7/2019 Naar de uitgave