Skip to main content
main-content
Top

24-01-2014 | Nieuws

Jonge tandartsen willen niet naar Achterhoek

'Jonge tandartsen willen niet naar de Achterhoek', zegt tandarts Mariska Heemskerk uit Lichtervoorde in de Gelderlander. Het aannemen van buitenlandse tandartsen is op dit de oplossing voor het tekort.

Volgens Heemskerk worden voldoende tandartsen opgeleid in Nederland, maar die blijven 'hangen' in de steden waar ze zijn opgeleid: Nijmegen, Groningen en Amsterdam. Het Associatie Nederlandse Tandartsen (ANT) vindt wel dat er extra opleidingsplaatsen nodig zijn voor tandartsen, omdat de komende jaren veel tandartsen met pensioen gaan.

Achterhoek

Om het aantal tandartsen in de Achterhoek aan te vullen moet er een campagne komen, zegt Heemskerk in de Gelderlander. "We moeten beter duidelijk maken dat de Achterhoek veel te bieden heeft op het gebied van werken, wonen, uitgaan en voorzieningen." Via bemiddelingsbureau's of advertenties worden buitenlandse tandartsen geworven om de vacatures in te vullen. De tandartsen komen onder meer uit Duitsland, Spanje of Litouwen. Dat is volgens Heemskerk niet ideaal, vanwege cultuurverschillen en taalbarrières.

Auteur(s): Margreeth Tepper Foto Achterhoekfoto.nl

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.