Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Kleinbeeld | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Jong en oud in het woonzorgcentrum

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Meer informatie: www.zorgnetvlaanderen.be ; hier is ook het inspiratieboek Dialoog tussen jong en oud te downloaden (kijk onder: ‘publicatie\brochures’).

Samenvatting

Begin 2013 startte Zorgnet Vlaanderen het project ‘Dialoog tussen jong en oud’. Doel hiervan was om aan de hand van concrete projecten in kaart te brengen wat jongeren en ouderen in woonzorgcentra voor elkaar kunnen betekenen. De ouderen worden door deze projecten aangesproken op hun vaardigheden, wijsheid en zorgende houding; zij leven op en hun zelfvertrouwen krijgt een impuls. De jongeren, van peuters tot middelbare scholieren, overwinnen hun onwennigheid en ontdekken een andere kant aan ouderen in woonzorgcentra.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Onder de loep: Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken

‘Een dam opwerpen tegen dementie’