Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Uitgave 4/2013

Kind & Adolescent Praktijk 4/2013

Jong afgeleerd

Een nieuwe behandelkliniek voor jongeren met verslavingsproblemen

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2013
Auteurs:
Dr. Gerdien de Weert-van oene, Drs. Noortje van den Nieuwenhuizen, Drs. Marius Nabuurs
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs dr. g.h. de weert-van oene is master of public health en werkzaam als senior onderzoeker, drs. M. nabuurs is pedagoog en gedragswetenschapper, en werkzaam als teamcoach, beiden bij irisZorg, arnhem. drs. n. van den nieuwenhuizen, sociaal wetenschapper, was ten tijde van het schrijven van dit artikel beleidsmedewerker bij iriszorg. e-mail: g.weert@iriszorg.nl.

Samenvatting

in maart 2010 opende de jeugdkliniek van irisZorg haar deuren voor jongeren met problemen rond het gebruik van psychoactieve middelen, gokken en internetgamen. in deze bijdrage beschrijven wij met welke problemen de jongeren te kampen hebben, en hoe het behandelaanbod van de kliniek, gebaseerd op principes van A-CRA, voor deze jongeren is vormgegeven. wij bespreken ook op welke wijze deze principes worden toegepast in de verslavingskliniek. de kennis die in de eerste periode is opgedaan, vormt een basis voor verdere ontwikkeling van het programma en voor onderzoek rond A-CRA.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Kind & Adolescent Praktijk 4/2013 Naar de uitgave

Tussendoor

Verrassend