Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-08-2018 | Casus | Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018

Jones-fractuur: ‘optimale belasting’ gebaseerd op podotherapeutische analyse

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2018
Auteur:
MSc Podiatry Ken Van Alsenoy
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek wordt een behandeling uit de praktijk besproken, waarbij anamnese, klinisch redeneren en toegepaste therapieën centraal staan.

Samenvatting

Op evidentie gebaseerd handelen impliceert integratie van bewijs uit systematisch onderzoek met klinische expertise en de voorkeuren, wensen en verwachtingen van de patiënt. Deze casus bespreekt hoe een voetballer, die een sleutelrol speelde in de kwalificatie van zijn land voor de Olympische Spelen van 2016, met een niet helende metatarsale 5‑fractuur alsnog een conservatieve aanpak afdwingt. De podotherapeut moet op zoek gaan naar sportspecifieke belastingspatronen die vermeden dienen te worden om daarmee te streven naar een ‘optimale’ belasting.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Podosophia 3/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

De wandelstok als stut en steun