Skip to main content
main-content
Top

18-10-2011 | Nieuws

Jolande Sissing wint V&VN Zorgaward

De V&;VN Zorgaward 2011 is gewonnen door Jolande Sissing met ‘Prikkelrijke Interventies’. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS reikte, samen met V&;VN-voorzitter Marian Kaljouw, de prijs uit tijdens Week van de Verzorging in Het Gulden Huis in Den Haag.

Deelnemers aan de Week van de Verzorging en de vakjury kozen Jolande Sissing met het project 'Prikkelrijke interventies' tot winnaar van de V&VN Zorgaward. Jolande is assistent verzorgende bij verpleeghuis Herinkhave van Carintreggeland.

Jolande heeft met collega's door onderzoek onder bewoners (Best Practice Methodiek) samen met Saxion Hogeschool in Enschede een kaartenbak gemaakt met ideeën en handleidingen voor prikkelrijke- en prikkelarme activiteiten. De bedoeling is dat medewerkers deze kunnen gebruiken voor de bewoners voor elk gewenst moment.

Het gaat vooral om bewoners die niet kunnen deelnemen aan de reguliere activiteiten, mede omdat ze volledig bedlegerig zijn, ofwel de prikkels niet meer aan kunnen. In Herinkhave wonen alleen psychogeriatrische bewoners, vaak met een vergevorderde vorm van dementie.

Om dit project succesvol te laten zijn, wordt het regelmatig tijdens het teamoverleg besproken. Iedere nieuwe medewerker loopt een dag mee met de activiteitenbegeleider om bekend te raken met zintuigprikkeling. De medewerkers geven aan de leerlingen van de ‘leerafdeling’ in de tweede stageweek een gastles over dit onderwerp. De winnaar ontving een sculptuur en een cheque van € 1000.

Lees hier meer

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.