Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Artikelen | Uitgave 4/2014

Kind en adolescent 4/2014

John Bowlby’s ontmoeting met de Nederlandse kinder- en jeugdpsychiatrie: verslag van een werkbezoek in 1950

Tijdschrift:
Kind en adolescent > Uitgave 4/2014
Auteur:
Frank C.P. van der Horst

Samenvatting

In 1950 bracht de beroemde Engelse kinderpsychiater en psychoanalyticus John Bowlby een bezoek aan Nederland voor zijn onderzoek naar de gevolgen van scheiding en deprivatie voor de ontwikkeling van kinderen, uitgevoerd in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie. Bowlby ontmoette hier te lande vooraanstaande vakgenoten uit de zich snel ontwikkelende kinderpsychiatrie. In deze bijdrage beschrijft de auteur het bezoek van Bowlby aan Nederland en plaatst dit bezoek in het licht van nationale en internationale ontwikkelingen in de pedagogiek en kinder- en jeugdpsychiatrie in de eerste helft van de vorige eeuw.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Kind en Adolescent

In Kind en Adolescent vindt u actuele Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties die relevant zijn voor de pedagogische, psychiatrische of psychologische praktijk rondom kinderen en jeugdigen. Ontwikkeling, opvoeding en hulpverlening worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Kind en adolescent 4/2014 Naar de uitgave