Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014

Jeugdzorg stapt steeds in dezelfde valkuil

Proefschrift gedurfd, boeiend en onvolledig

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2014
Auteur:
Leo Bisschops
Belangrijke opmerkingen
Leo Bisschops, voorheen onder andere plaatsvervangend directeur bij de Directie Jeugdbeleid van VWS en acht jaar wethouder in Best (sociale portefeuille), is zelfstandig adviseur Zorg en Welzijn. Reacties? E-mail lgmbisschops@gmail.com.

Samenvatting

Jarenlang werkte Leo Bisschops in de sector van de jeugdzorg, zowel in het management van organisaties als bij de overheid. Hij heeft een goed overzicht van wat er de afgelopen decennia is gebeurd. Hij kan daarom goed oordelen over een brede analyse van het jeugd(zorg)stelsel van de afgelopen periode. Bisschops kan wel waardering opbrengen voor het onderzoek van Clarijs, maar mist toch nog wat kernzaken. Hij stelt een aantal interessante en belangrijke verdiepingsvragen. Vooral zijn slotvraag naar de effectiviteit van stelselveranderingen zou de verantwoordelijke politici en bestuurders aan het denken moeten zetten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014 Naar de uitgave

EditorialNotes

Vooraf