Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019

‘Je kunt blijven fantaseren

Praten over kunst met mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2019
Auteurs:
Sanne Hoogeveen, Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
Sanne Hoogeveen is als docent beeldende vorming afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie. Ze is werkzaam bij Stichting Kunstuitleen Rotterdam (zie www.​sannehoogeveen.​nl).
Frans Hoogeveen is specialist dementiezorg en hoofdredacteur van Denkbeeld.

Samenvatting

Dat kunst en kunstzinnige activiteiten belangrijk kunnen zijn voor mensen met dementie wordt steeds meer onderkend. Het Deltaplan Dementie maakte ‘kunst en dementie’ zelfs tot een van zijn speerpunten voor 2018.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019 Naar de uitgave

Jobs tijding

Hulpvaardig

Redactioneel

Kunst en dementie

Hartenkreet

Gewoon Herman