Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Interview | Uitgave 6/2014

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2014

Jan de Monchy: ‘Bedrijfsarts is te weinig klinisch en te veel sociaal geneeskundig’

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 6/2014
Auteurs:
Frank Jungbauer, Bas Sorgdrager

Sammenvating

Jan de Monchy is 20 jaar hoogleraar Allergologie in het UMC Groningen geweest als hij dit jaar (in mei) met pensioen gaat. Hij heeft een duidelijk idee over de rol van de bedrijfsarts. Hij mag en kan die mening hebben. Hij stond aan het begin van het Academisch Centrum Arbeid en Gezondheid (ACAG) en participeert in het team arbeidsgerelateerde huid-, long- en allergische aandoeningen. Vanaf 1977 werkt hij samen met bedrijfsartsen in de Noordelijke Werkgroep Industriële Huid- en Longaandoeningen en heeft als promotor twee bedrijfsartsen vele jaren begeleid bij hun dissertatie. Teake Pal promoveerde in 2001 op het onderwerp ‘humidifiers disease’, een aandoening die in het vezelbedrijf ENKA Emmen de aandacht vroeg, en Bas Sorgdrager in 2002 met ‘potroom asthma’, een onderzoek naar astmagevallen bij toenmalige aluminiumproducent Pechiney te Vlissingen en het Groningse ALDEL (Aluminium Delfzijl).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2014 Naar de uitgave

Hoofdredactioneel

Mobilisatie