Skip to main content
main-content
Top

18-06-2015 | Nieuws

Jaap Chrisstoffels Penning voor klinisch psycholoog/psychotherapeut Trudy Mooren

De Jaap Chrisstoffels Penning 2015 voor bijzondere verdiensten op het gebied van de zorg voor psychisch getraumatiseerde kinderen is toegekend aan klinisch psycholoog/psychotherapeut Trudy Mooren.

Trudy Mooren, coördinator programma Kind, gezin en psychotrauma binnen Stichting Centrum ‘45/Arq, heeft een belangrijke bijdrage geleverd, zowel in Nederland als daarbuiten, aan het beter begrijpen van de gevolgen van het meemaken van ernstig geweld en het behandelen daarvan. Daarbij heeft zij bereikt dat meer aandacht wordt gegeven aan de naasten (ouders, broers/zussen, kinderen) van getroffenen (zgn. Multi Family Approach). Dit is enerzijds belangrijk omdat die veelal medeslachtoffer zijn, anderzijds vanwege de waardevolle rol die zij kunnen spelen bij de behandeling.

 

Ereblijk

De Jaap Chrisstoffels penning is een onderscheiding die in het leven is geroepen door de voormalige stichting Frijling Prins Fonds. De toekenning wordt verzorgd door de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van het AMC en het Centrum Traumagerelateerde Stoornissen van de Bascule, in samenwerking met andere kinder- en jeugdtraumacentra in Nederland.

 

Dit ereblijk, dat is vernoemd naar de in 2006 overleden kinder- en jeugdpsychiater Jaap Chrisstoffels, die zich zijn leven lang heeft ingezet voor de zorg aan getraumatiseerde kinderen, wordt om de twee jaar uitgereikt aan een in Nederland woonachtige man of vrouw, met bijzondere verdiensten op het gebied van de zorg voor psychisch getraumatiseerde kinderen. Eerdere winnaars waren Francien Lamers-Winkelman (2009), Carlijn de Roos (2011) en Renée Beer (2013).

 

Trudy Mooren is ondermeer (co-)auteur van:

 

Bron: ANP

 

 

Meer lezen in BSL Psychologie Totaal (vakliteratuur en online nascholing) >>
  

  

Geaccrediteerde online nascholing >> web-tv's complex trauma en behandeling

 

Auteur(s): BSL Psychologie Totaal

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.