Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Is het verstandig om je voor een nieuwe baan te laten keuren? Wat kunnen de gevolgen zijn?

Auteur : M.J. Kelder

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In de bedrijfsgezondheidszorg worden veel keuringen verricht. Deze kunnen selectief of niet selectief zijn. Bij selectieve keuringen wordt de werknemer al dan niet goedgekeurd voor een functie of een taak. Hierbij kan men denken aan keuringen voor de functie van brandweerman of medewerker op een booreiland. Daarnaast zijn er ook niet selectieve keuringen. Bij deze keuringen is het ‘al dan niet goedkeuren’ niet het einddoel van de keuring. Voorbeelden van dit soort keuringen zijn managementkeuringen en ’check ups’.
Literatuur
go back to reference Over de WGBO in de bedrijfsgeneeskundige praktijk: WGBO en Bedrijfsarts Over de WGBO in de bedrijfsgeneeskundige praktijk: WGBO en Bedrijfsarts
go back to reference Advies uitgebracht aan de besturen van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde. Te verkrijgen bij: NVAB - Postbus 1594 - 5602 BN Eindhoven. Advies uitgebracht aan de besturen van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde. Te verkrijgen bij: NVAB - Postbus 1594 - 5602 BN Eindhoven.
go back to reference Over aanstellingskeuringen. Hulshof C. Een algemene richtlijn voor aanstellingskeuringen. Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 2000; 8, nr. 2: 46-51. Over aanstellingskeuringen. Hulshof C. Een algemene richtlijn voor aanstellingskeuringen. Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 2000; 8, nr. 2: 46-51.
go back to reference Vragen en klachten over aanstellingskeuringen kunt u inbrengen bij de: Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen - Postbus 535 - 3500 AM Utrecht - tel: 030-223 48 88. Vragen en klachten over aanstellingskeuringen kunt u inbrengen bij de: Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen - Postbus 535 - 3500 AM Utrecht - tel: 030-223 48 88.
Metagegevens
Titel
Is het verstandig om je voor een nieuwe baan te laten keuren? Wat kunnen de gevolgen zijn?
Auteur
M.J. Kelder
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_790