Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Hollandse Nieuwe | Uitgave 4/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2016

Is het proactieve zorgprogramma voor kwetsbare ouderen uitgevoerd zoals gepland?

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 4/2016
Auteurs:
dr. Nienke Bleijenberg, dr. Hester ten Dam, dr. Irene Drubbel, dr. Mattijs Numans, dr. Niek de Wit, prof.dr. Marieke Schuurmans

Samenvatting

Het evalueren van de effectiviteit van een complexe interventie in een gerandomiseerde klinische trial is niet eenvoudig.1,2) In de literatuur wordt een interventie als effectief beschouwd wanneer er een positief resultaat op de primaire uitkomst is gevonden. Echter, om de validiteit en betrouwbaarheid van een interventie te beoordelen is kennis nodig over de mate waarin de interventie is uitgevoerd als gepland, ofwel de interventiegetrouwheid.3) Daarnaast geeft kennis over interventiegetrouwheid inzicht in hoeverre de implementatie succesvol was en daadwerkelijk een bijdrage heeft kunnen leveren aan de geobserveerde uitkomsten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 4/2016 Naar de uitgave

EditorialNotes

Vraag en antwoord