Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Thema: Gezondheid | Uitgave 2/2014

Geron 2/2014

Is gezond zijn een voorwaarde voor de participatie van ouderen?

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Petra Eysink, Else Zantinge, Maartje Harbers
Belangrijke opmerkingen
Over de auteurs
Petra Eysink, Else Zantinge en Maartje Harbers werken bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zij hebben samen met collega’s het rapport ‘Gezondheid en Maatschappelijke participatie’ geschreven, waarop dit artikel is gebaseerd. Dit rapport is een van de vier themarapporten in het kader van de Volksgezondheid Toekomst Verkenning (VTV) die op 24 juni 2014 uitkomt.

Samenvatting

In het huidige kabinetsbeleid neemt participatie een belangrijke plaats in. Het idee achter de participatiesamenleving is dat iedereen die dat kan verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven en omgeving. Veel ouderen kampen echter met een chronische ziekte of beperking. Wat betekent dat voor hun participatie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Geron 2/2014 Naar de uitgave