Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014

Is er wel sprake van jeugdzorgbeleid?

Proefschrift belangrijk kader voor beleidsanalyse

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 1/2014
Auteur:
Prof. dr. Geert-Jan Stams
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. G.J.J.M. Stams (Forensische Orthopedagogiek, Universiteit van Amsterdam).

Samenvatting

Het proefschrift van Clarijs verschaft een belangrijke kader om het vraagstuk van effectiviteit van jeugdzorginterventies aan een beleidsmatige analyse te onderwerpen. De vraag is echter of Clarijs niet te positief is, ook al wordt dat niet gesuggereerd door de titel van zijn proefschrift. Dat zegt Geert-Jan Stams, hoogleraar Forensische Orthopedagogiek aan de UvA, in zijn reactie. Hij vervolgt met de vraag: is er überhaupt wel sprake van jeugdzorgbeleid? Daarmee raakt hij meteen een belangrijk kritiekpunt van Clarijs.
Dat nadeel biedt ook een belangrijk voordeel: de transitie en transformatie van de jeugdzorg, die niet gestoeld zijn op een heldere beleidsanalyse, geven de jeugdzorg ‘onverwacht mogelijkheden om te zorgen dat de leefwereld van mensen weer belangrijker wordt dan het systeem waarin we gevangen zitten’. Nu alleen nog de goede kansen pakken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Jeugdbeleid 1/2014 Naar de uitgave

EditorialNotes

Vooraf