Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Onder de loep | Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019

Is er een rode lijn?

Amor in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2019
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

Liefde kan overal opbloeien – en dus ook in het verpleeghuis. Maar als je daar zit omdat je dementie hebt en je nieuwe liefde ook, dringt zich bij hulpverleners en familieleden al snel de vraag op: kan dat wel? Tijd voor een verhaaltje – oftewel een ‘vignet’ in wetenschappelijke termen –, met Han Diesfeldt als uw gids in het doolhof van ‘liefde in tijden van dementie’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019 Naar de uitgave

Redactioneel

Kunst en dementie