Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2018 | Ingezonden | Uitgave 4/2018

Kind & Adolescent Praktijk 4/2018

Is er een essentie van angst? - Antwoord aan Else de Haan

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 4/2018
Auteur:
Kruyswijk Roos
In het juninummer van Kind en Adolescent Praktijk schreef ik, naar aanleiding van een roman over het meisje Aza dat een speciale vorm van ziekteangst heeft, dat haar dwanggedachten slechts de bovenbouw vormden van haar angststoornis. De kern daarvan werd namelijk gevormd door een besef van grenzeloosheid. Aza was, zoals het hoort, behandeld met cognitieve gedragstherapie en antidepressiva. Maar dit had haar weinig geholpen. Ik bracht dit in verband met haar moeite greep te krijgen op haar leven. Door haar vertolkt als: "Maar ik kreeg door dat je leven een verhaal is dat over jou wordt verteld, en niet een dat jij vertelt." ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Kind & Adolescent Praktijk 4/2018 Naar de uitgave