Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | Methodiek in praktijk | Uitgave 1/2010

Verslaving 1/2010

Is EMDR een alternatief voor de behandeling van trek in verslavende middelen?

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 1/2010
Auteur:
Tsafrira van Uitert-Levy
Belangrijke opmerkingen
Drs. T. van Uitert-Levy is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij de polikliniek van Verslavingszorg Noord Nederland te Groningen.

Samenvatting

‘Eye movement desensitization and reprocessing’ (EMDR) is in de afgelopen twintig jaar een effectieve behandelingmethode gebleken voor posttraumatische stress-stoornis (PTSS; Bison, Ehlers, Mathews e.a., 2007). Doel van EMDR is het verwerken van de heftige emoties en hoge stress die gepaard gaan met de herinneringen aan schokkende gebeurtenissen (Shapiro, 2001).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Tijdschrift Verslaving

Het tijdschrift Verslaving belicht de achtergronden van de dagelijkse beroepspraktijk in de verslavingszorg. Verslaving biedt toegankelijke en gedegen informatie over de preventie, de behandeling en de maatschappelijke opvang van verslaafden. Daarnaast besteedt het aandacht aan de verslavende middelen zelf en aan de omgang met verslaafden.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2010

Verslaving 1/2010 Naar de uitgave

Richtlijnen en protocollen

Middelenafhankelijkheid en depressie

Verslaving verbeeld

Citizen Ruth