Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Gelezen | Uitgave 5/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2015

Irvin D. Yalom & Ginny Elkin (2014). In therapie. Beschouwingen van psychiater en patiënt. Amsterdam: Balans. 318 p., € 19,95

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 5/2015
Auteur:
Bram Bovendeerd
Belangrijke opmerkingen
a. bovendeerd, klinisch psycholoog, is werkzaam als behandelaar en teamleider zorg bij Dimence (locatie Steenwijk Specialistisch) en is docent bij PPO Groningen. Hij doet onderzoek naar het effect van Routine Process Monitoring en is tevens redacteur van dit tijdschrift.

Samenvatting

Ginny Elkin is een schrijfster met psychische klachten en heeft al diverse behandelingen gehad, als zij voor therapie aanklopt bij Irvin D. Yalom. Ze spreken af dat zij beiden, als onderdeel van de therapie, na elke sessie een verslag schrijven en deze verslagen na verloop van tijd, terwijl de behandeling nog voortduurt, aan elkaar laten lezen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Bijeenkomsten