Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Product nieuws | Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014

Ionostar molar

Restauratie van caviteit klasse II met glasionomeer

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2014
Auteur:
Dr. Sanzio Marques
Belangrijke opmerkingen
Informatie over de auteur
Dr. Sanzio Marques is als tandarts met als specialiteiten conserverende tandheelkunde en prothetiek werkzaam in Belo Horizonte, Brazilië. Hij doceert bovendien aan de nationale universiteit Minas Gerais, alsmede aan de universiteit São Paulo, is auteur van diverse vakboeken en cursusleider aan enkele gespecialiseerde instituten. Contact: www.sorrisobelo.com.br
* De rubriek Productinformatie bevat informatie afkomstig van industrieën en dienstverleners op tandheelkundig gebied. De informatie heeft betrekking op nieuwe ontwikkelingen en innovaties die voor de tandheelkunde interessant kunnen zijn. De inhoud van deze informatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van TandartsPraktijk en wordt verzorgd door de uitgever.
Contactpersoon voor deze rubriek is Frank van der Walt, via het mail-adres <F.vanderWalt@bsl.nl>. Productinformatie (800 woorden, voorzien van enkele afbeeldingen), kan worden verzonden naar dit mailadres.
De uitgever behoudt zich het recht voor inzendingen te bewerken, in te korten of te weigeren.

Samenvatting

De 32-jarige patiënte werd in onze tandartspraktijk gezien met klachten over pijnlijke gevoeligheid bij enkele elementen nadat deze van composietvullingen waren voorzien. De laatste tandheelkundige behandeling had volgens patiënte circa twee jaar geleden plaatsgevonden. De door de patiënte beschreven pijn trad niet spontaan op, maar deed zich voornamelijk voor bij het kauwen. Bij het klinische en radiologische onderzoek en de vitaliteitscontrole lieten zich bij de 26 enkele ogenschijnlijk lekke composiet- en amalgaamvullingen met secundaire cariës zien. We besloten aanvankelijk deze vullingen te vernieuwen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2014

Tandartspraktijk 12/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

David en goliath