Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Biomechanica & bewegingsanalyse | Uitgave 2/2014

Podosophia 2/2014

Inzicht in de effecten van de scheve as

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Chris Riezebos, prof.dr.ir. Jaap Harlaar
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden zowel algemene principes uit de biomechanica en de bewegingsanalyse opgefrist, als podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.
Tekst en beeld: Chris Riezebos, docent beweging & analyse, opleiding bewegingstechnologie, Haagse Hogeschool en prof.dr.ir. Jaap Harlaar, hoofd laboratorium voor klinische bewegingsanalyse, VU medisch centrum

Samenvatting

Bij het beschrijven en analyseren van de bewegingen van het lichaam,doen we dat vanuit een bepaald vlak. Onze drie observatievlakken staan loodrecht op elkaar en automatisch denken we dat die drie beschrijvingen ook drie onafhankelijke bewegingen betekenen. Soms klopt dat, maar vaker zijn de bewegingen in de verschillende vlakken aan elkaar gekoppeld. Dat komt door de zogenaamde scheve gewrichtsassen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Podosophia 2/2014 Naar de uitgave