Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Nascholing | Uitgave 5/2014

Huisarts en wetenschap 5/2014

Inzage in het patiëntendossier

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2014
Auteurs:
Sjaak Nouwt, Marissa Scherptong-Engbers
Belangrijke opmerkingen
Artsenfederatie KNMG, Postbus 20051, 3502 LB Utrecht: mr.dr. S. Nouwt, adviseur gezondheidsrecht. LUMC, afdeling Klinische Epidemiologie, Leiden: M.J. Scherptong-Engbers (huisarts-in-opleiding) • Correspondentie: s.nouwt@fed.knmg.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
Dit nascholingsartikel is een aflevering in de serie ‘Huisarts en recht’.

Samenvatting

Nouwt S, Scherptong-Engbers MJ. Inzage in het patiëntendossier. Huisarts Wet 2014;57(5):254–8.
Deze bijdrage gaat over de vraag wat het recht op inzage in het patiëntendossier inhoudt voor de huisarts en de patiënt. We beschrijven wat er in een patiëntendossier moet staan en wat niet. Ook gaan we in op de veelgestelde vraag wie de eigenaar is van het patiëntendossier. Naast het recht op inzage voor patiënten zelf, komt ook het recht op inzage van gescheiden ouders en van nabestaanden aan de orde. Ook besteden we aandacht aan de overdracht van patiëntendossiers. In de conclusie beantwoorden we de vraag welke informatie uit het patiëntendossier de huisarts uit de casus verplicht is te verstrekken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Huisarts en wetenschap 5/2014 Naar de uitgave

redactioneel

Wat u ervan vindt