Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2013 | Uitgave 7/2013

Tandartspraktijk 7/2013

Invechten in het kennisbastion

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2013
Auteur:
Arthur van Winsen
Belangrijke opmerkingen
studeerde filosofie en tandheelkunde. Hij voert thans een algemene praktijk in Leiden.
Af en toe zie ik in mijn praktijk nog wel eens een kind van een jaar of drie, vier met een volledig carieus melkgebit als gevolg van zuigflescariës. De ouders melden zich meestal pas voor het eerst met hun kind als de bovenmelkincisieven gebreken beginnen te vertonen, en vragen me dan hoe ik de tandwolf uit het gebit van het kind denk te verdrijven.
Toen ik pas werkzaam was als algemeen practicus sloeg ik in zo’n geval meteen aan het restaureren, want dat had ik in mijn opleiding geleerd. Maar in de loop van de jaren merkte ik dat deze aanpak meestal leidde tot extracties van vooral de eerste melkmolaartjes, want pulpotomieën waren ook niet de oplossing. Twee keer leed voor de kinderen, die zich alsmaar moeilijker lieten behandelen. Totaalextractie onder narcose was eigenlijk nog de enige behandeloptie, maar daar verzette mijn gezonde verstand zich tegen. De mond was immers vrij van ontstekingen en het kind had nergens last van.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2013

Tandartspraktijk 7/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Aselect

ProductNotes

Product nieuws

Reacties van lezers

Reacties van lezers

OriginalPaper

Endokronen

Tandarts in de praktijk

De ThuisTandarts