Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-05-2021 | Opinie | Uitgave 7/2021

Huisarts en wetenschap 7/2021

Intraprofessioneel opleiden in de zorg voor het acuut zieke kind noodzakelijk

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2021
Auteurs:
Rosalin van Schie, Paul Voorhoeve, Anne van Tuijl, Nynke Scherpbier, Ester Coolen, Bart Thoonen
Belangrijke opmerkingen
Van Schie RM, Voorhoeve PG, Van Tuijl AAC, Scherpbier ND, Coolen EHAJ, Thoonen BPA. Intraprofessioneel opleiden in de zorg voor het acuut zieke kind noodzakelijk. Huisarts Wet 2021;64(7):75-7. DOI:10.1007/s12445-021-1162-7.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

De zorg rond een acuut ziek kind is complex: symptomen zijn soms atypisch, ziektebeelden kunnen snel veranderen en het kind en de ouders ervaren vaak stress of angst. In deze complexe setting is een goede samenwerking tussen de eerste en tweede lijn essentieel. Toch worden aiossen in de huidige medische vervolgopleidingen nauwelijks opgeleid in transmuraal samenwerken, terwijl het verwijs- en consultatieproces onderdeel is van het dagelijks werk van de huisarts en specialist. In deze opinie beschrijven wij de meerwaarde van intraprofessioneel opleiden en illustreren deze met een innovatief opleidingsproject. Medische vervolgopleidingen moeten de handen ineenslaan en zorg gaan dragen voor het samen opleiden van aiossen in de zorg voor het acuut zieke kind.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2021

Huisarts en wetenschap 7/2021 Naar de uitgave