Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TVZ - Verpleegkunde in praktijk en wetenschap 4/2021

01-08-2021 | Kritisch bekeken

Interventies voor patiënten met risico op ondervoeding

Auteurs: GERDA VAN DEN BERG, MARIAN DE VAN DER SCHUEREN, HESTER VERMEULEN, GETTY HUISMAN-DE WAAL

Gepubliceerd in: TVZ - Verpleegkunde in praktijk en wetenschap | Uitgave 4/2021

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Ondervoeding ontstaat door een disbalans tussen voedings- inname en/of voedingsopname en voedingsbehoefte. Het is vaak gerelateerd aan ziekte en/of ouderdom. Ondervoeding is geassocieerd met een verlies aan spiermassa en spierkracht, een langere opnameduur en verminderde kwaliteit van leven. Eén op de drie à vier patiënten in het ziekenhuis en verpleeghuis is ondervoed bij opname en tijdens het verblijf neemt dit probleem toe in ernst en aantal.1 Het tijdig herkennen en behandelen van ondervoeding is belangrijk om deze problemen te verminderen of voorkomen. …
Metagegevens
Titel
Interventies voor patiënten met risico op ondervoeding
Auteurs
GERDA VAN DEN BERG
MARIAN DE VAN DER SCHUEREN
HESTER VERMEULEN
GETTY HUISMAN-DE WAAL
Publicatiedatum
01-08-2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TVZ - Verpleegkunde in praktijk en wetenschap / Uitgave 4/2021
Print ISSN: 1380-3425
Elektronisch ISSN: 2468-1342
DOI
https://doi.org/10.1007/s41184-021-1000-1

Andere artikelen Uitgave 4/2021

TVZ - Verpleegkunde in praktijk en wetenschap 4/2021 Naar de uitgave

Berichten

Column

Inhoud_redactioneel

Crisis als katalysator

Berichten

nieuws