Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 4/2016

Bijblijven 4/2016

Interventieradiologie – opereren zonder snijden

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 4/2016
Auteur:
Dr. Adriaan Moelker

Samenvatting

Interventieradiologie is een relatief jong vak dat sterk in ontwikkeling is en waar vaak naar wordt gerefereerd als het ‘opereren zonder snijden’. De interventieradiologie maakt gebruik van beelddiagnostiek, en beeldgeleide behandelingen vinden plaats via kleine incisies in de huid. Deze minimaal invasieve behandelingen zijn in het algemeen goedkoper, veiliger, effectiever en de ligduur na de ingreep is korter dan bij conventionele chirurgie. In dit artikel wordt een groot deel van het interventieradiologische pallet aan behandelingen besproken met nadruk op de ziektebeelden die relevant zijn voor de huisartsenpraktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Bijblijven 4/2016 Naar de uitgave