Skip to main content
main-content
Top

18-12-2015 | Nieuws

Interventie 'Denken + Doen = Durven' effectief

De Erkenningscommisie Interventies heeft de methode ‘Denken + doen = durven’ erkend als effectieve behandelmethode bij kinderen en jongeren van 8 t/m 18 jaar, met angstklachten.

‘Denken + doen = durven’ is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en bestaat uit twaalf sessies waarin kinderen leren omgaan met hun angsten. Ook de ouders worden bij de behandeling betrokken. Uit verschillende onderzoeken blijkt het positieve effect van de methode.

Databank Effectieve Jeugdinterventies NJi

De interventie is inmiddels opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut. Het behandelprotocol voor therapeuten en werkboeken voor ouders en kind zijn online te bestellen.

Meer informatie: www.denkendoendurven.nl

Bron: Psychopraktijk 6/2015

Gerelateerd

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten