Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-01-2017 | Maatschappelijke gezondheidszorg | Uitgave 1/2017

Bijzijn XL 1/2017

Interprofessioneel samenwerken in de wijk

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 1/2017
Auteurs:
Elly van Haaren, Nicolien van Halem
Naar e-learning
Belangrijke opmerkingen

* OVER DE AUTEURS:

NICOLIEN VAN HALEM ( vanhalemschrijfwerk.nl en beterwerkenindez​org.​nl ) is lerarenopleider en coach aan de tweedegraads lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde aan Hogeschool Leiden. Daarnaast werkt ze als auteur, redacteur, zelfstandig trainer en toetsontwikkelaar.
ELLY VAN HAAREN ( ellyvanhaaren.nl en beterwerkenindezorg.nl ) werkt sinds 2012 als zelfstandige en houdt zich bezig met zorgadvies, schrijfwerk en scholing. Ze werkt als projectleider, adviseert zorgorganisaties, geeft scholing, en schrijft en redigeert teksten voor de gezondheidszorg en het onderwijs.
Met dank aan: Sjaak Groot, wijkverpleegkundige (casuïstiek)
Heleen Klok, wijkverpleegkundige
Hans Brouwer, huisarts
Rick Kwekkeboom, Lector Community Care Hogeschool van Amsterdam, Kees Vermaat, directeur Gezondheidscentrum Overvecht

Samenvatting

Dit is het vierde van vijf artikelen gericht op de maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ). De artikelen gaan uit van de Canmeds-rollen en beslaan steeds een of meerdere rollen met de bijbehorende activiteiten volgens het beroepsprofiel van het Expertisegebied wijkverpleegkundige (V&VN, november 2012) en Bachelor of Nursing 2020. Alle Canmeds-rollen komen in de vijf artikelen naar voren.
In dit artikel komt één Canmeds-rol aan bod: Samenwerkingspartner. Met name competentie 3 is van toepassing: De verpleegkundige werkt effectief samen met alle betrokkenen en de verpleegkundige adviseert en geeft consult aan collega’s binnen en buiten de eigen organisatie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Bijzijn XL 1/2017 Naar de uitgave

Media

Media